top of page
Senaste inlägg

Hagforsstrategins nyhetsflöde

Här kan du läsa mer om vad som händer i processen. Här lyfts saker som händer inom strategin men också goda exempel som arbetar aktivt med projekt som knyter an till strategin.

Framtidsarvet hyllar våra invånare i Hagforsstrategins anda


Sedan 2012 har Hagfors kommun tillsammans med föreningsaktiva och företagare uppmärksammat goda förebilder som nominerats av befolkningen i kommunen. Förebilder vars osjälviska sätt, hårda arbete, goda affärsidéer eller framtidsvisioner ger livskraft och utveckling åt oss som invånare i Hagfors kommun. Varje stipendiat har tilldelats ett diplom samt en summa pengar att ge vidare till valfri lokal förening eller organisation. Nytt för i år är att Hagfors kommun tydligare kopplar projektet till Hagforsstrategin.

Hur hänger Framtidsarvet ihop med Hagforsstrategin? Att förändra eller utveckla kan ibland kräva stort mod och modigt fôlk är vi rika på i här. Modigt fôlk (läs mer om styrkan här) är också en av Hagforsstrategins utpekade styrkor som grundar sig i Hagfors kommuns största och viktigaste tillgång- invånarna. Vi är alla ambassadörer för den ort vi bor, lever och verkar i. Tillsammans skapar vi en levande landsbygd och lägger grunden för ett starkt, givande och aktivt samarbete mellan lokala företag, föreningar och Hagfors kommuns verksamheter. Framtidsarvet lyfter människor som bidrar till just det.

Genom att dessa goda förebilder bidrar med sitt engagemang på olika sätt till vår kommun gör det också i sin tur att Hagfors kommun blir en mer attraktiv och bättre plats att leva och bo på.

Fram tills 30 april kan du nominera modiga människor! Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Taggar
Taggar
RSS Feed
bottom of page