top of page
Senaste inlägg

Hagforsstrategins nyhetsflöde

Här kan du läsa mer om vad som händer i processen. Här lyfts saker som händer inom strategin men också goda exempel som arbetar aktivt med projekt som knyter an till strategin.

Hur funkar Hagfors: Utvecklad kommunal service på Hagfors marknad


En av Hagforsstrategins åtgärder inom det prioriterade området livskvalitet för alla är att utveckla den kommunala servicen. Vet alla invånare vilken kommunal service Hagfors kommun erbjuder? Hagfors bibliotek har tagit fasta på den åtgärden med sitt koncept ”Hur funkar Hagfors” där invånaren för möjlighet att ta del av och ställa frågor om den service Hagfors kommun erbjuder. Under fredagens marknad i Hagfors fanns medarbetare ifrån Hagfors kommuns samhällsbyggnadsavdelning på plats och visade upp hur nya torget i Hagfors kommer att se ut och hur vi får det goda vattnet hem till våra hushåll. Själva dagen hade också, förutom att utveckla den kommunala servicen ett tydligt tema inom ett av Hagforsstrategins prioriterade områden En god grön kommun: - I Hagforsstrategin finns mål om att förbättra resultatet gällande den yttre miljön i kommunen och där är torget i Hagfors ett jättebra exempel på en åtgärd i rätt riktning. Det finns också mål om att förbättra vattnets kvalitet och status i våra vatten och grundvatten, vilket också är viktigt att lyfta. Vi som invånare kan, genom att göra smarta och enkla miljöval, bidra till att vi alla kan fortsätta att ha ett rent och gott vatten i vår kommun, säger Christoffer Branzén, projektledare för implementeringen av Hagforsstrategin. Många passade på att stanna till och kika på möbler från nya torget eller bara för att prata en stund;

- Känns jätteroligt att intresset var så stort och att vi fick så mycket positiv respons från både invånare och andra medarbetare! Tanken är nu att vi ska fortsätta med det här evenemanget och vad nästa tema blir är inte helt klart än, säger Tina Bergenbrink, kultur- och bibliotekschef på Hagfors kommun. Vi tar också fortfarande emot förslag på teman. En kan antingen mejla in till biblioteket@hagfors.se eller besöka biblioteket i Hagfors och lägga en lapp i förslagslådan vid receptionen.

Här kan du se filmklipp från dagen:

Taggar
Taggar
RSS Feed
bottom of page