top of page

Flyget stärker Hagfors
Hagfors har nära till världen genom tillgång till den egna flygplatsen Hagfors Airport i Råda, med två dagliga förbindelser mellan Arlanda och Hagfors och en restid på cirka 50 minuter.

Flyget är viktigt för vårt näringsliv då det erbjuder både dagsturer till Stockholm och underlättar vid långväga besök hit.

Flyget gör det också möjligt att bo på landsbygden men att ha resten av landet eller världen som arbetsplats. Här i Hagfors kan du ha naturen, Klarälven och den goda maten runt knuten samtidigt som du på mindre än en timme kan ta dig till din arbetsplats eller till ett kundmöte i Stockholm. Att via Hagfors Airport kunna ta sig ut i landet och vidare ut i världen är något som fler borde göra, inte bara näringslivet. Goda och enkla reseförbindelser är en viktig del för en god livskvalitet och goda arbetsmöjligheter.

Likväl som det tar oss som bor här cirka 50 minuter till Arlanda tar det också gäster och besökare från Stockholm 50 minuter till vår vackra kommun. Det finns en större potential för exempelvis besöksnäringen att attrahera besökare och deltagare till olika evenemang, aktiviteter, tävlingar men även till olika unika besöksmål som inte finns någon annanstans än just här i Hagfors.

bottom of page