top of page

Pia Lind följde sin dröm och lusten att skapa i textil

Pia Lind vågade lyssna till sin inre röst och förverkliga en dröm. Och det var ingen tvekan om att det var i Hagfors hon vill göra det.

- Folk är generösa och intresserade av samverkan och samarbete som inte i första hand går ut på vad man kan tjäna. Utan ‘hur kan vi bli bättre tillsammans’. 

Efter decennier som anställd blev Pia, då 57 år, uppsagd på grund av övertalighet. Då tog hon tillfället i akt att ställa sig frågan “Vad ska jag göra med resten av mitt liv?”. Pia, som är bra med sina händer som hon säger, gav sig in i kläd- och textilbranschen. Hon visste att hennes känsla och intresse för hållbarhet, lokal produktion och kvalitet delades av många. Hon såg en småskalig, lokal och hållbar klädproduktion framför sig. Genom arbetsförmedlingen fick Pia stöd att först utveckla sin egen sömnad genom en praktikplats och sedan även hjälp att starta sitt företag. Hagfors Innovation Park bidrog med rådgivning inom sälj- och marknadsföring.

- Jag har fått mycket bra hjälp och stöd och under åren har jag ju samlat på mig både erfarenhet, kontakter och kunskap, så allt kändes möjligt på något vis, säger Pia.

Ett och halvt år har gått sedan Pia valde att lyssna på sin inre röst och idag har hon fullt upp med att sy anoraker, planera inför framtiden och drömma om kommande kollektioner. 

- När man börjar prata om sina idéer med andra kan man få hjälp och stöd med sådant man inte hade en aning om. I Hagfors finns massor av skickliga och kreativa problemlösare. Det är bara att börja!

Läs mer om: styrkan Stärkt näringsliv 

bottom of page