top of page

Deras folkfester kan rädda liv 

 
IK Blåljus är polisens, räddningstjänstens och ambulansens idrottsförening i Hagfors. Under namnet We are Hagfors arrangerar den folkfester för välgörande ändamål.

 

”Det skulle inte fungera om det inte vore så stort stöd från allmänheten och om vi inte samarbetade så fantastiskt bra”, säger Peter Åkerström, en av eldsjälarna i IK Blåljus. ”Samarbete är nyckeln till mycket. Det borde vi ha ännu mer av i Hagfors, det vinner ju alla på. Det skapar ett gladare Hagfors.”

 

IK Blåljus har fått in pengar genom arrangemang som juldagsbadet i Uvån, ankracet på nationaldagen och Summer slide-tävlingen vid Gatabadet. Ett syfte är att köpa hjärtstartare till så många platser som möjligt i kommunen.

 

Hittills har hjärtstartare skänkts till Basterud, Bergsäng, Uddeholm, grannsamverkansområdet Edebäck/Emtbjörk samt bowlinghallen i Hagfors. Den sistnämnda ska fungera som en ambulerande hjärtstartare.

 

”Om det till exempel ska spelas en fotbollsmatch eller om det pågår något annat arrangemang i närheten ska man kunna låna den av bowlinghallen”, säger Peter Åkerström. ”Placeringen är vald med tanke på att det dagligen rör sig mycket folk i och kring de lokalerna. Vi måste tänka smart för att skapa ett så tryggt Hagfors som möjligt.”

 

Tillsammans med ambulanschefen Gert Johansson, räddningschefen Håkan Finnkvist och Stefan Hedelin, ordförande i IK Blåljus, jobbar han mot ett tydligt mål:

 

”Får jag som jag vill har vi snart hjärtstartare över hela Hagfors”, säger Peter Åkerström. ”Det kommer att rädda många liv. Hur fort det går beror på hur snabbt vi får till fler grannsamverkansområden och mer pengar. Men det är härligt att se vilken vilja till detta som finns i hela Hagfors, bland såväl kommun och organisationer som vanliga medmänniskor.”

bottom of page