top of page

Hagforsstrategins nyhetsflöde

Här kan du läsa mer om vad som händer i processen. Här lyfts saker som händer inom strategin men också goda exempel som arbetar aktivt med projekt som knyter an till strategin.

På FramtidsForum hittar företagen rätt kompetens i Hagfors     

 
I Hagfors finns en handlingskraft som alla faktiskt kan tjäna på. För att ta vara på den arrangerades FramtidsForum på Hotell Monica torsdag 26 oktober. Där studenter och arbetssökande träffade utbildare och arbetsgivare, samtidigt som företag fick möjlighet att mötas, stärka varandra och våga utvecklas tillsammans.

Bakom idén står Fredrik Igelström från Hagfors kommun och Peter Törnqvist på PN Sport.

 

”Vi vill erbjuda ett forum där människor kan mötas för att skapa nya möjligheter”, säger Fredrik Igelström. ”Genom FramtidsForum ger vi företag en chans att nätverka och låter alla i Hagfors, och i angränsande kommuner, ta del av de arbets- och utbildningsmöjligheter som finns här.”

Företagande, utbildning och inspiration är i fokus under FramtidsForum. Ett syfte är att både stärka och uppmärksamma Hagfors näringsliv, som ofta har internationella grenar.

 

”Det har varit lite si och så med positiv framtidstro i Hagfors, men nu börjar positiva vindar blåsa”, säger Fredrik Igelström. ”Tillsammans kan vi få mer kunskap om alla möjligheter som finns i vår egen kommun. Med den här dagen vill vi bidra till den nyanda som börjat spridas bland företagare i kommunen. Här träffades många som kanske aldrig skulle ha träffats annars. Flera nya och unika samarbeten, idéer och projekt har skapats och en sådan här dag är ett bra exempel på handlingskraft.

 

”Det är väldigt spännande att se att det börjar röra sig åt rätt håll i Hagfors nu”, säger Peter Törnqvist. ”När idén om FramtidsForum föddes blev jag varm inombords. Jag kände direkt att detta ville jag vara med och bidra till med min vision om att skapa en vikänsla. Man måste upptäcka varandra och inse att vi inte behöver gå över ån för att hämta vatten. Vi måste bli starka tillsammans om vi ska kunna möta framtiden bättre.

 

Peter ser tillbaka på dagen med entusiasm.

 

”FramtidsForum är en fantastisk mötesplats som skapar tillhörighet där ordet tillsammans har varit väldigt centralt. En vikänsla har skapats som jag är jättestolt över.”

Läs mer om: Stärkt näringsliv 

bottom of page