top of page

Hagforsstrategins nyhetsflöde

Här kan du läsa mer om vad som händer i processen. Här lyfts saker som händer inom strategin men också goda exempel som arbetar aktivt med projekt som knyter an till strategin.

De hjälptes åt att rädda folkracebanan   

 
Folkracebanan vid Hagforsvallen gick inte längre att använda. Skulle den få fortsätta förfalla, eller kunde den vara värd att rädda? Hagfors Motorklubb bestämde sig för att försöka. Detta efter att ha kontaktats av ”en folkracetokig ekshäring”, som kände några ungdomar som ville använda banan.

”Att säga att ’det går inte’ eller ’det kommer inte att fungera’… Vi gav oss istället tusan på att det visst skulle gå. Folkracebanan skulle komma till liv igen”, säger Anders Danielsson från Hagfors Motorklubb.  

 

I stället för att vänta på att någon annan skulle göra det satte motorklubben i gång. Tillsammans började de röja bort gammalt skrot, bredda banan och anlägga ett så kallat alternativspår, som måste finnas på dagens banor. För att ha en deadline bestämde de sig för att arrangera tävlingen Retursladden den 20 maj 2017.

 

Resultatet: drygt 120 anmälda förare på en nyasfalterad, modern och tävlingsgodkänd folkracebana. Med järnvilja, engagemang och stor hjälp av frivilliga hade klubben hjälpt till att höja livskvaliteten i Hagfors. 

 

”Vi tycker det är oerhört roligt att se vad man kan åstadkomma med ideella krafter och klokt användande av eget kapital”, säger Anders Danielsson. ”Vi är många personer som tillsammans har bidragit till att göra folkracebanan i Hagfors till en av de finaste i Värmland.” 

 

Då arbetet har varit omfattande och krävt mycket resurser, i form av både personal och pengar, har klubben fått stöd och ekonomisk hjälp av kommunen.

 

”Med lite jävlar anamma, bra samarbete och en positiv grundsyn kan man åstadkomma det mesta”, säger Anders Danielsson. Man kan till och med få en nästan nedlagd folkracebana att blomstra och locka förare från både Värmland och övriga delar av landet. Många olika personer, företag och kommunen har bidragit med allt från rena arbetstimmar till material, maskiner och andra förberedelser. Det är kul på väldigt många sätt. Man blir lite lycklig!”

bottom of page