top of page

Alla är välkomna i kampsportsalliansen     

 
Hösten 2014 flyttade Hagfors Boxningsklubb till nya lokaler. Därefter ökade medlemsantalet med flera hundra procent. Än en gång behövde föreningen flytta – och ordföranden Kristoffer Henriksson fick en idé:

 

Varför inte skapa ett gemensamt hus för alla kampsporter i Hagfors?

Leo Larsson, föreningssamordnare på kommunen, gillade Kristoffers tanke. Han bjöd in Hagfors Chowa Karateklubb, som genast hängde på. Med framåtanda, mod och handlingskraft började de förvandla Sättraskolans gymnastikhall till Hagfors kampsportshus, som kunde invigas vid årsskiftet 2016/2017.

 

”Vi är två helt olika sporter och två helt olika personer, men vi vågade gå över föreningsgränser och stela traditioner för att hitta ett nytt samarbete och nya möjligheter. Jag tror att det är extra viktigt att vi i en mindre kommun som Hagfors vågar göra det. Att vi också kan tillföra ett värde, som att starta kampsportsalliansen, utan att behöva kräva något tillbaka”, säger Kristoffer Henriksson.

 

Sedan starten har klubbarna hjälpts åt med att göra anläggningen perfekt anpassad för kampsport och har nu också investerat i en hopfällbar boxningsring. Tillsammans vågar de också bygga drömmar om vad samarbetet ska leda till.

 

”Vi har sagt att vi ska ut på den internationella spelplanen”, säger Francesca Charlton. ”Vi vill få hit både instruktörer och utövare i världsklass. Jag kan tänka mig olika camps med träning över en helg eller liknande. Det kommer att sätta Hagfors på kartan även i vår värld av kampsport. Det är faktiskt en dröm som håller på att gå i uppfyllelse.”

 

Alla som vill testa någon av sporterna är välkomna till hallen. På sikt kan även andra verksamheter få plats, med Hagforsbornas livskvalitet som högsta prioritet.

 

”Vi vill erbjuda bra träning för alla”, säger Francesca Charlton. ”Det handlar främst om karate och boxning i dag, men vi välkomnar såväl yoga som annat. Det ska handla om både styrka och kroppskontroll. Och vi välkomnar alla i familjen, både ung och gammal.” 

 

”Vi har intresserade sponsorer som ser nyttan i att vi finns”, säger Kristoffer Henriksson. ”Det känns fantastiskt. Många företag i Hagfors vill verkligen utveckla kommunen, det är magiskt bra. Man kan faktiskt få saker att hända om man gör det tillsammans.”

bottom of page