top of page

Victor och Viking skapade NHL-historia tillsammans   

Våren 2017 blev Victor Ejdsell historisk. Som första hagforsare någonsin skrev han kontrakt med ett NHL-lag. Trots att bedriften är hans egen vill han framhålla alla som har hjälpt honom – framför allt medspelarna, eldsjälarna och de ideella krafterna i moderklubben Viking HC.

 

”Jag satte upp en dröm tidigt och fick enormt stöd av riktigt bra människor i Viking”, säger han. ”Jag har kämpat mot målet länge och nu är jag där. Om jag kan lyckas kan fler göra det.”

Victor Ejdsell tillhörde HV71 när han värvades till Nashville Predators och har under säsongen 2017-2018 spelat i Sverige. I slutet av februari 2018 bytte Chicago Blackhawks till sig Victor och i mars kallades han över till Nordamerika. 


Oavsett hur resan fortsätter är han tacksam för den grund han fick i Hagfors, både genom Viking HC, men också genom Älvstrandsgymnasiet där kombinationen av idrott och studier gav mer tid för hockeyn .Han menar också att kommunen har något unikt i sin närhet mellan människorna: 

”Det finns en väldigt stark tillsammanskänsla i Hagfors”, säger han. ”Den är guld värd om vi utnyttjar den. Det är precis som i hockeyn, man vinner inga matcher ensam.” 

Victor Ejdsell upplever att något har börjat hända med synen på Hagfors. Inte minst bland kommuninvånarna själva.       

”Jag tycker det är stor skillnad på Hagfors i dag jämfört med för bara något år sedan. Jag förstår att det är grejer på gång lite överallt. Fler börjar hjälpas åt för att få saker att hända. Det är jättekul att höra och se. Folkracebanan uppe på Hagforsvallen lever upp. Jag har hört att boxningen och karaten samarbetar och satsar, innebandyn växer och jag märker på folk att det är lite mer positivt i Hagfors. Det är kanon!” 

bottom of page